Bel ons vandaag: +31 6 53 45 37 25

Toernooi Engeland

geslaagd bezoek aan Engeland

Van 17 tot en met 19 november waren 8 leden van onze judoclub in Engeland om te judo├źn tijdens het Derek Skipper Memorial toernooi in Heacham. Een soort van uitwisselingstoernooi dat al vele jaren georganiseerd wordt!

Een enthousiaste groep van 13 personen verzamelde vrijdag in Den Bommel. Daar werd door sommigen nog een stevige lunch genuttigd (Patat van Hetty's) om vervolgens met auto's richting Hoek van Holland te gaan voor een ruim 6 uur durende overtocht naar Harwich. Daar aangekomen wachtte nog een reis van 2 uur met de auto. Redelijk vermoeid kwam iedereen aan in Heacham, waar we werden verwelkomd door onze Engelse vrienden.

Na een goede nachtrust en een stevig Engels ontbijt maakten de judoka's zich op voor de wedstrijden tegen de lokale helden. Inmiddels kennen de leden elkaar goed, dus sportiviteit staat hoog in het vaandel. Maar toch... in het heetst van de strijd wilde iedereen toch gewoon winnen!

Uiteindelijk bereikten we een mooi resultaat.

Met 1e plaatsen voor Kiran Kampen, Jerzy Tuns en Nadia Swinkels. Nadia won zelfs 2x een eerste prijs (in haar eigen gewichtsklasse en in de open klasse).
Daarnaast waren er nog 2e plaatsen voor Anouk Verhart, Jessica Terhoeve en Ruud vd Windt en 3e plaatsen voor Kevin Monster en Amber Ustun.
's Avonds werd er een gezellig feestje georganiseerd door de Engelse judo club. Sommigen ging redelijk op tijd naar bed, anderen doken nog een Engelse pub in. Maar uiteindelijk moest iedereen zondagmorgen al heeeeeel vroeg opstaan voor de terugreis naar Hoek van Holland. De zee was woelige en met flinke zeebenen zette iedereen weer voet aan wal. Terugkijkend op een zeer geslaagd weekend.

Volgend jaar april zullen wij weer als gastheer fungeren als onze Engelse vrienden naar Goeree Overflakkee komen.
Meester Richard (Richard Monster): namens alle leden en begeleiding, dank je wel voor al jouw goede zorgen!