Bel ons vandaag: +31 6 53 45 37 25

Judotoernooi Middelharnis

Geslaagd Judotoernooi Middelharnis

Op zaterdag 8 april was er bij Jc Middelharnis een toernooi in de Staver. Aan dit toernooi deden 116 deelnemers mee van 9 verschillende judoverenigingen, waaronder een groep judoka’s van de Engelse judovereniging uit Heacham. Deze groep was vrijdagavond aangekomen in Oude-Tonge en ondergebracht bij diverse gastgezinnen.

Om 13.00 zaterdagmiddag begon het toernooi met de jongens van 5/6 en 7/8 jaar. In de eerste categorie waren er twee poules en in de tweede zes poules, omdat de judoka’s ook naar gewicht worden ingedeeld. De eerste prijzen werden gewonnen door Giovanni van Cranen van Sportcentrum Kooistee, Sven Santifort van De Kriekel, Ryan Schop van Stichting Randori, Ties van Erkel van Ichikan en van Jc Middelharnis Rens Herlaar, Jochem de Jonge en Christian Lampert.

Om 14.30 waren de meisjes aan de beurt, net als de jongens van 13/14 en 15/16 jaar. In de eerste categorie waren er 6 poules, de jongens hadden ieder één poule. De winnaars waren Kiera Cranen van Sportcentrum Kooistee, Alice Arends van Stichting Randori, Nadia Swinkels van De Korte, Shannon Tucker van Heacham, Tessa Touw en Dorothe Vijfhuizen van Jc Middelharnis, Mitchel Vergeer van Yoshi Kai en Rowan Brakel van Judo Zuidland-Heenvliet.

Daarna was het om 16.00 tijd voor de jongens van 9/10 en 11/12 jaar. In deze categorieën waren er 7 en 4 poules, die zijn gewonnen door Jip van t Hoff van Stichting Randori, Tim van der Ree en Gerald Boekee van Yoshi Kai, Alex Lamper, Joel van Kempen, Joep den Baars, Jerzy Tuns, Wilmer Buth, Hugo de Jonge en Martijn van Groningen, allemaal van Jc Middelharnis.

Om 16.45 uur was er ook nog de open klasse. Hierin waren er nog 3 poules die werden gewonnen door Niek Visser, Corné Stroober en Courney Cobb.

’s Avond mochten alle judoka’s zwemmen in de Staver. Na half tien gingen alle Engelse gasten mee methun gast gezinnen voor nog een gezellige avond. Zondag zijn ze om 12.00 weer in Hoek van Holland op de boot naar Engeland gestapt en kon iedereen terugkijken op een zeer geslaagd weekend.